A-kern - Competitie - seizoen 2018/2019

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De nationale competitie van het FUTSAL onder de vleugels van de K.B.V.B. is dit seizoen zijn 26ste jaargang ingegaan, 46 ploegen treden in totaal aan in de nationale reeksen.

 

De "ELITE-afdelng" is de topreeks van het Belgisch Futsal, 12 clubs ontvingen een licentie voor deelname aan de competitie in eerste nationale. De eerste acht gerangschikte clubs, na afloop van het kampioenschap, nemen deel aan de eindronde voor de toekenning van "Kampioen van België". Er wordt gespeeld op basis van een "Best-Of-Three" met heen en terugwedstrijden.

De 1/4 finales worden gespeeld met heen en terugwedstrijden tussen de gerangschikten 1-8 (A), 2-7 (B), 3-6 (C) en 4-5 (D).

De 1/2 finales worden gespeeld in 2 groepen, Winnaar A-D en Winnaar B-C.

De finale tussen winnaar A/D en B/C.

De club die als winnaar uit de bus komt is "Kampioen van België" en heeft recht op het ticket dat België wordt toegewezen in de Europese competities.

 

Er zijn 25 clubs die in tweede nationale aan de slag gaan, in de reeks 2A zijn 12 en in 2B zijn 13 clubs actief. Derde nationale bestaat uit één reeks van 9 clubs. De kampioenen van elke reeks promoveren.